"Potanın Akrepleri" parkelere geri döndü!


Antalyaspor basketbola çok yabancı bir kulüp değil. Antalyaspor basketbol şubesinin kuruluşu ve geçmişini kısaca alıntılarla özetlersek;

Antalyaspor amatör basketbol takımı 1986 yılında Gençler Ligi’ne katılarak sportif faaliyetine ilk adımı atmış, bir yıl sonra Çimtur Antalyaspor adı altında ilk kez Türkiye 2. Lig’inde mücadeleye başlamıştır. Oynadığı bu sezonda Türkiye 1. Lig’ine çıkmayı başarmıştır. 1994-95 sezonun da ise Antalyaspor Basketbol Şubesi Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulubü’ne devredilmiştir. 1996-97 sezonunda ise 2 senelik Büyükşehir Basketbol Şubesi Muratpaşa Belediyespor Kulübü’ne devredilmiştir. 1996-97 yılında tekrar 2. Lige çıkmıştır. Devam eden sezon Türkiye 1. Lig’ine çıktıktan sonra 1 alt kümeye düşmüştür. Bundan sonraki sezonlarda Antalyaspor Basketbol Şubesi faaliyetlerine ara vermiştir. Kaynak: Antalyaspor Resmi Web Sitesi

2016 yılı Ağustos ayı Antalyaspor basketbol macerasının tekrar başladığı zaman oldu. Başkan Ali Şafak Öztürk basketbol şubesini kurarak, Antalyaspor'u tekrar bu heyecana dahil etti. Antalya'da yapımı tamamlanan yeni salon bu girişimi taçlandırdı. Işıklar'daki Atatürk Spor Salonu yeri ve yarattığı atmosfer nedeniyle hep ayrı bir yerdedir ama özellikle süper lig düzeyi düşünüldüğünde yeni salon bizim için ihtiyaçtı.

Antalyaspor'un lig başvurusu yapıldığında karar henüz açıklanmadan ben Antalyaspor'un Türkiye Basketbol Ligi'ne alınacağını düşünüyordum. Ligden çekilenler olmuştu ama geçen sezon profesyonel ligde mücadelesi olan başka takımlar çağrıldı. Türkiye Basketbol 2.Ligi'nden başladık. Kısa sürede yönetim ve bu yönetim de teknik ekibi kurdu. Yine çok kısa bir sürece kadromuz oluşturuldu. Kadronun ağırlığı genelde üst lig olan TBL'den olunca favori olarak erkenden gösterilmeye başladık. Oğuzhan gibi Umut gibi çok yetenekli genç oyuncular da kadroya eklendi. Bu kervana son olarak genç yetenek Koray Erdoğan katıldı. Bu süre içinde gelişim takımı kuruldu. Antalyaspor Gelişim , Türkiye Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi'ne kabul edildi. ASAT Spor Kulübü'nün katkısı ile diğer gençlik liglerinde de takımlarımız kuruldu. Liglerin devre arası geldiğinde artık Antalyaspor Basketbol Okulu'nun startının verilmek üzere olduğunu görüyoruz. Kalıcı bir Antalyaspor basketbol şubesi için bu adımlar çok önemli. Genele bakarsak ülke basketbolunun lokomotiflerinden Anadolu Efes, Daçka, Karşıyaka ve Tofaş gibi kulüplerin gelişim takımları ve basketbol okullarına sahip olduğunu görüyoruz. Antalya'dan yetişecek basketbolcular için bir şans olacak. Antalyaspor basketbolun kendi ayakları üstünde durabilmesi için de kritik öneme sahip.

Lig kuraları çekildiğinde iyi bir gruba düştüğümüzü düşündüm. 13 maçta gelen 12 galibiyet, ortalamanın çok üstünde olan averajımız bunu doğruluyor. Ligde gelişim takımları ve genç oyuncu fazlalığı enerjisi yüksek tempolu bir lig ortaya çıkarmış. Normal sezonun sonunda başlayacak play-off ve final grubu maçları herşeyin belli olacağı kritik dönem. Bu döneme kadar eksikliklerimizi iyi görüp mümkün olduğunca hazır olmalıyız. Oyuncu kadromuz bu ligden çıkacak kalitede. Özellikle final grubu maçları başladığında biz taraftara büyük görev düşüyor. Salon sporlarında baskı kurmak daha kolay oluyor. Yeni salonumuzun bu konuda dezavantajları yok değil ama bunu azaltmak olabildiğince kalabalık olmaktan geçiyor.

Final grubunda Antalyaspor,Karesispor, Ankara Ormanspor çekişmesi olur diye düşünüyorum. Sonunda zafere ulaşan Antalyaspor'umuz ve ardından Karesispor olur bence. Daha çok maç var, değişen çok dengeler olur tabi ama bir tahmin sadece.

Futboldan sonra en popüler spor olan basketbolda Antalya'yı en üst kategoride temsil etmek bu şehrin en önemli markası Antalyaspor'a yakışır. Hedeflerimize en kısa sürede ulaşırız inşallah.

Bundan sonraki yazılarda oynayacağımız maçlarla ilgili ve bunun dışında hem Antalyaspor hemde Antalya basketbolu ile ilgili eski fotoğraflar ve gazete küpürleri paylaşacağım. Küçük bir arşiv var elimde, zamanla buradan hepsini paylaşmış olurum.