Antalyaspor'da son gelişmeler (TBL,Teknik ekip,Transferler)

Geçen hafta ortaya çıkan gelişmeler resmiyet kazandı ve Gelişim Koleji TBL'den çekildi. Yerine Antalyasporumuz lige dahil edildi. Teknik ekipte belli oldu. Arda Vekiloğlu konuşulduğu gibi Antalyaspor'un başına geçti. Genel menajer Arzu Özyiğit , yardımcısı ise Murat Hisarkaya oldu. Teknik ekibe yeni görevlerinde başarılar dileriz.



Türkiye Basketbol Ligi'nde 2017-2018 sezonunda boy gösterecek takımlar ;
Antalyaspor, Bursaspor, Akhisar, Afyon Belediyespor, Karesispor, İstanbulspor , Samsun BŞB , TED Ankara Kolejliler, Balıkesir Basketbol, Petkimspor, Bahçeşehir Koleji, Türk Telekom , Bandırma Kırmızı, Yalova Belediyespor, Düzce Belediye, Pertevniyal, Ankara DSİ , Ankara Ormanspor.

TBL'de bu sezon süper ligi aratmayacak. Acıbadem'i satın alan Bahçeşehir Koleji sadece süper ligden değil Avrupa'nın en önemli liglerinden oyuncular alarak ciddiyetini belli etti. Aynı şekilde ciddi bir yatırımla gelen diğer takım Türk Telekom. Bu iki takım süper ligin en önemli iki adayı durumunda. Diğer takımlar arasında geçen seneki yatırımlarının üstüne katkı koyan Bursaspor ve Afyon Belediye dikkat çekiyor.

Antalyaspor'da ilk haberler takımda kalan yerlilerden. Barış Gökalp, Kemal Canbolat , Seray Yıldırım , Ömer Sancaklı , Koray Erdoğan ve Umut Özden anlaşılan ilk isimler oldu.

Dış transferde gelen haberlere göre anlaşılan isimler ; Valentin Pastal(Balıkesir Basketbol), Özgür Şahin(Trabzonspor), Hasan Emir Gökalp(Banvit), Cihan Mumcuoğulları(Eskşehir Basket), Onur Sonsırma(Yalova Belediye) 

Hasan Emir Gökalp için kulübü Bandırma Banvitspor'un transfere onay vermesi gerekiyor.

Yabancı transferleri hakkında henüz bilgi yok.

Transferlerden de anladığım kadarıyla bu sezon hedefi TBL'de kalıcı olmak, playoff potasında yer almak olan bir Antalyaspor izleyeceğiz. 

Çok zorlu ve zevkli maçların olacağı bir sezon bizi bekliyor. TBL takımlarının yaptığı transferlere bakılırsa ki özellikle yabancı transferleri, süper ligi çok aratmayacak.