2000 FIBA Konferansı ve Eurobasket 2001 Antalya

Antalya basketbolunun geçmişine ufak bir yolculuk yapalım. Eurobasket 2001'e Türkiye'nin ev sahipliği yapması kesinleşince hangi şehirlerde maçlar oynanacağına karar veriliyor. İstanbul, Ankara ve Antalya ev sahipliği yapacak şehirler.

2000 yılında olağan FIBA Toplantısı ve grup kura çekimi de  Antalya'da yapılıyor. Avrupa'nın tüm ülke federasyon başkanları, milli takımların teknik sorumluları katılıyor toplantıya. Toplantının yeri TALYA OTELİ.


Antalya'da maçların ANFAŞ EXPO CENTER içine yapılan 3.800 kişilik spor salonunda yapılmasına karar veriliyor.



Kuraya göre C ve D grubu maçları Antalya'da oynanıyor. Takımlar; Yugoslavya, Almanya, Hırvatistan, Estonya, Rusya, İtalya , Yunanistan ve Bosna Hersek.
Ayrıca gruplardan sonra 2 eleme maçı da Antalya'ya veriliyor.

C ve D gruplarında oynanan tüm maçların sonuçları ve grup puan durumları;

Ve gelelim o meşhur Yunanistan-Bosna Hersek maçına. Youtube'da uluslararası basketbol maçında yaşanan en büyük kavgaları araştırırsanız karşınıza muhakkak çıkacaktır bu maç. Antalya'da oynanmış ve maç sonu kavga nedeniyle bir çok oyuncu turnuvadan men edilmiştir.
Şöyle Yunan Televizyonu'ndan bir hatırlatma gelsin;



2000 ve 2001 yılları Antalya basketbolu için güzel ve iyi tecrübelerin edinildiği yıllar olmuş. Altta turnuvanın Antalya ayağından ulaşabildiğim resimleri görebilirsiniz. Umarım yeni salonumuzda daha büyük turnuvaları canlı izleme fırsatı buluruz.











Fotoğraflar ANADOLU AJANSI'ndan alınmıştır.
Grupların maç sonuçları ve puan durumu WIKIPEDIA'dan alınmıştır.