Antalyaspor'dan son gelişmeler (TB2L,EBBL,Genç Takımlar)

En son yazımda Artvin galibiyetinde kalmıştık. Sıradaki rakip Mersin demiştik. Takımımız güvenimizi boşa çıkartmadı. Mersin maçından da 19 sayıyla galip ayrıldık. Maç Işıklar'da Atatürk Spor Salonu'nda oynandı, güzel bir atmosfer vardı. Salonda çok küçük boşluklar vardı diyebiliriz. Maça iyi başlamadık aslında, 7-0'lık Mersin serisi ile başladı maç. Bu sezon çok gördük, tecrübe ve rotasyon devreye girince koparttık maçı. Özellikle 2.yarı taraftarın agresif oluşu takıma da yansıdı ve savunmamız sertleşti.

Orman maçındaki hakem skandalından sonra ilk iç saha maçı olan Mersin maçının hakemleri merak konusuydu. Ama Çetin Artan hocanın baş hakem olduğunu görene kadar. Kendisi çok tecrübeli ve İstanbul Hakemler Derneği başkanlığı yapmış bir hakemdir. Maç öncesi ısınırken konuşma fırsatımız oldu Çetin hocayla. Kendisi biraz sert bir görünüşe sahip ama konuşunca anladık ki samimi bir yapısı var. Güzel bir basketbol sohbeti ettik kendisiyle. Her hakem yapmaz taraftarla diyaloğa girmeyi, şaşırdık ve çok sevindik. İnşallah tüm hakemlerimiz Çetin Artan hocamızdan örnek alır bu davranışı.

Mersin'den sonra Tofaş Gelişim deplasmanına çıktık. Zor maç olmasını bekliyordum açıkcası ama bu kadar da değil. Uzunlarımızın sezon başından beri ilk kez bu kadar devreye giremediğini gördüm. İlk yarıyı Tofaş tamamen önde götürdü. İkinci yarı takım toparlandı, farkı kapattı. Son periyot ise alıştığımız Antalyaspor geri geldi, Karesi'nin Ormanspor'a yenildiği haftada çok kritik galibiyet aldık. İlk 3 ve son 3 aynı puana sahip durumda. Final grubu alev almış durumda. TB2L play-out maçlarını yayınlayan TBFTV şu kritik final grubu maçlarını yayınlamayı düşünüyor mu merak ediyorum.

Tofaş Gelişim maçında devre biterken Ömer Sancaklı orta sahadan son saniye üçlüğüyle soyunma odasına takımı umutlu götürmüş. İzleyelim;


Önemli ve güzel bir haber de altyapıdan geldi. Genç takımımız Antalya şampiyonu olup eleme gruplarına katılmıştı. 2 grubu da geçen genç akrepler Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.


Gençler durmuyor. Bölgesel Lig'de mücadele eden Antalyaspor Gelişim takımı ise normal sezonu grubunun 2.si olarak bitirmiş ve eleme grubuna katılmıştı. Gelişim takımımız o gruptan da çıkarak play-off turuna kaldı. Rakimiz bir dönem süper lig de görmüş İTÜ oldu. Tebrik ederiz takımı. Gelişim takımını bir kaç kez canlı izleme fırsatım oldu. Çok yetenekli oyuncularımız var. Oğuzhan ve Umut dikkat çekiyor takımda ama bir de Koray Erdoğan eklenince enerjisi yüksek, izlemesi keyifli bir takım haline geldi Antalyaspor Gelişim.



Ayrıca Antalya Basketbolunu Bölgesel Lig'de temsil eden bir takım daha var. Antalya Osmanlıspor. Onlar da play-off turuna kadar geldiler. Rakipleri Konya Selçuklu Belediyespor olmuş. Başarılar dilerim Antalyamızın ekibine.

Antalyaspor, basketbol şubesini bu sene kurmasına rağmen alt yapı atağıyla dikkat çekti. Antalyaspor Basketbol Okulu, Antalyaspor Genç Takımları ve Antalyaspor Gelişim takımı en somut örnekleri. Basketbol şubesinin kulüp içinde kalıcı olması, kendi oyuncularını yetiştirmesi için alt yapı önemliydi. Antalya'nın basketbolcu gençlerinin Antalyaspor markası altında yetişecek olması içimizi rahatlatıyor artık.

Tekrar A takıma dönecek olursak, 22 Nisan Cumartesi saat 16'da yeni salonumuzda bizim açımızdan final grubunun en kritik 2 maçından birine çıkıyoruz. Karesispor konuğumuz olacak. Aynı akşam futbolda Antalyaspor-Trabzonspor maçı var, taraftar olarak sezonun kalabalık maçlarından birisi olur diye tahmin ediyorum. Taraftar desteğiyle Karesi'ye 2.kez mağlubiyeti tattırmalıyız.