Deplasman Hikayesi | Ormanspor

Sezon başından beri kendi aramızda konuşuruz uygun bir deplasman olsa da basketbol takımı için de bir deplasman yapsak diye. Normal sezon içerisinde kısmet olmadı, finaller de gideriz diye avuttuk kendimizi.

Orman deplasmanı çok kritik bir öneme sahipti. Karesi'yi yendikten sonra fişi çekebileceğimiz bir maçtı. Özellikle ilk maçtaki hakem skandalı ve Ormansporlu Fatih ile Berkay'ın kışkırtırcı tavırlarından sonra Ankara'ya gitmek lazım diye konuşmuştuk. Program belli olduğunda hafif hayal kırıklığı oldu, maç cuma günü olunca sıkıntı olur gitmemiz dedik. Haftaiçi iş durumuna göre karar verelim derken Onur abiyle hafta ortası net kararı verdik. O bayrak orada dalgalanacak. Selahatttin ve Murat abiyle de görüştük, herkes ayarladı kendini. Çıktık yola..



Maçı düşünerek gidiyoruz tabi, ilk maçtaki yaşananlardan alıntılar vs.. Zor maç olur diyorduk. Ben haftaiçi mesai saati olduğundan Ormanspor'un çok seyircisi olmaz diye düşündüm.




Ormanspor'un yeni salonu Orman Bölge Müdürlüğü'nün içindeymiş, orayı kolay bulduk da girişi bulmak o kadar da kolay olmadı. Biraz tur attıkdan sonra salona ulaştık. Zaten salonun önünde Antalyaspor'umuzun otobüsünü görünce iyice heyecan bastı. 

Tribüne çıktığımızda karşılaştığımız ilk isimler basketbol şube başkanımız Güray Kanan ve yöneticimiz Semih Beken abilerimiz oldu. Tribünde Ankara'da yaşayan Antalyasporlular da vardı bizden başka. 

Ormanspor'un salonunu çok beğendim, güzel ve kullanışlı bir tesis olmuş. Kutu gibi, pota arkası tribünleri olmayan karşılıklı 2 tribünü olan, az kişinin bile güzel atmosfer yaratabileceği bir salon. Hafta içi mesai saatleri olmasına rağmen iyi sayıda seyirci vardı maçta. Maç başladı..


İlk çeyrek savunmaların düellosu şeklinde geçti. Kafa kafaya gitti maç. Ne olduysa 2.çeyrekte oldu. Hücumda inanılmaz düşük yüzde ile oynadık. Bora Paçun çok erken faul problemi yaşadı. 2 genç yardımcı hakem sağolsun. Bölgesel lig düzeyinde hakemlerden çok canımız yandı bu sezon. İkinci çeyreğin yaklaşık 8 dakikasında skor bulamadık. Son 2 dakikada 8 sayı bularak aslında kötü hücum performansımıza rağmen savunma diriliğimizle maça ortak girdik devre arasına.

İkinci yarı da hücumdaki tutukluk devam etti. Sezonun en kötü hücum ettiğimiz maçıydı sanırım. Çembere çok gidemesek de iyi top çevirip şut bulduk ama isabet oranımız çok düşüktü. Bu ortalamayla hiçbir düzeyde maç kazanılmaz. Kazanamadık da zaten 45 sayıyla. Sezon boyu yediğimiz sayı ortalamasının altında skor buldu Ormanspor ama hücum performansımız sayesinde maçı kazandılar.

Antalya'daki maçta da Berkay ve Fatih Kızılca büyük tepki çekmişti. Bu maçta da değişen birşey olmadı. Hele Fatih'in oyun kurucumu Fırat'a yaptığı bırakın sportmenliği, insanlık dışı bir faul var ki. Faul çalınmasını geçtim itirazımız yüzünden bir de teknik faul aldık. Alıştık artık böyle ilginç kararlara. 

Ormanspor basketbola büyük yatırım yapmış. Takımı, salonu ve seyircisi bunu gösteriyor. Ama bu hırs özellikle oyuncularının gözünü kör etmiş. Basketbolu diğer sporlardan ayıran bazı özellikleri olduğunu unutmuşlar. Galibiyetlerine gölge düşürmek adına söylemiyorum bunları, mağlubiyeti hakettik. Sadece yapılan yanlış davranışlar var ortada. Yoksa canlı gözle gördüğümüz daha neler oldu. Yöneticileri tribünün altına gelip bizim benche mi tepki göstermedi, koçları hakema itiraz eden teknik ekibimize laf mı söylemedi. Görevli yaka kartı olan bir şahıs bizim tribüne kadar gelip gerginlik çıkarmaya mı çalışmadı.. Sonuç olarak yakışmadı. Unutmayız.

Diğer maçların skoruna göre Antalyaspor, Ormanspor ve Karesispor yine ilk üçlüde ince averaj hesapları ile yoluna devam ediyor. Bundan sonra maç kaybetme lüksümüz yok. Karesi maçında adeta show yapan takım da bizimdi , Orman deplasmanın da oynayan takım da bizim. Güvenimiz tam, desteğe devam.