Antalyaspor ve TBL ihtimalleri , koç kim olacak?


Sezonun bitişinden kısa bir süre sonra takımlar hazırlıklara başladı. Bölgesel ligden TB2L'ne çıkanlar da belli oldu, TBL'den süper lige çıkanlar da. Şimdi en büyük soru işareti TBL'den çekilen ve olası çekilme ihtimalli takımlar.

Gelişim Koleji'nin ligden çekilme ihtimalini bundan 1.5 ay önce 6 yıldır kulüpte görev yapan Arda Vekiloğlu ile yollarını ayırdıklarında konuşmaya başlamıştık. Sonra oyuncuların yeni sezon için başka takımlarla görüşme yaptığı duyulunca kesinleşti gibi birşey oldu.

Ama sürprizden gelen Bahçeşehir Okulları oldu. Bahçeşehir Okulları çok güzel bir bütçe ile takım satın alma yoluna gitti. İlk hedefleri Gelişim Koleji oldu ama federasyondan onay çıkmadı. Federasyon Anadolu takımlarının İstanbul'a taşınmasına müsade etmiyor. Doğru da yapılıyor bence, Anadolu'da da basketbol ateşinin sönmemesi için mantıklı uygulama. Bu yüzden Bahçeşehir Okulları'nın hedefi Acıbadem Universitesi oldu. Acıbadem, iddialı kadrolarla son 2 yıldır final grubundan dönüyor. Mehmet Ali Aydınlar'ın bu yüzden basketbolda profesyonel ligde bulunmak istemediğini duyduk. Bahçeşehir Okulları-Acıbadem görüşmeleri olumlu sonuçlanmış ve Acıbadem yerine yeni sezonda Bahçeşehir TBL'de boy gösterecek. Transferlere başladılar bile.

Bu gelişmeden sonra haliyle Gelişim Kolejinin taliplileri arttı. Duyduğumuza göre başta Antalyaspor, Denizli Basket ve sürpriz bir şekilde Sivasspor'un takip olduğu haberleri geldi. Henüz somut bir gelişme yada açıklama yok.

Ve 2 gündür gündemi meşgul eden gelişme. Ankara Basketbolu'nun temellerinden Ankara DSİ ile Mamak Belediyesi'nin ortaklığı da son buldu. DSİ kendisine yeni bir ortak arayışı içerisindeymiş. Ama pek gelişme sağlanamamış olacak ki DSİ'nin de ligden çekileceği haberleri geldi.

Antalyaspor için 2 ihtimal var, Gelişim Koleji ve Ankara DSİ. Gelişmeleri takip ediyoruz. Antalyasporlu yöneticilerimizin ne kadar uğraş verdiğini, girişimlerde bulunduğunu biliyorum. İnşallah karşılığını alırlar. Federasyon'dan bir an önce açıklama gelir de bizde camia olarak önümüze bakarız temennisindeyim. Muhtemel TBL'ye alınmamız durumundaki rakipler hafiften transferlere ve planlamalara başlamışken biz de bir an önce önümüze bakmalıyız.

Takımın başına gelecek isim için bir çok haber atıldı ortaya Antalyaspor'da. Ama bununla ilgili net konuşmak için önce hangi ligde oynayacağımız belli olmalı. Planlama ona göre yapılacaktır. İsmi ön planda olan koç Aliağa Petkim'in eski antrenörü Burak Gören. Kendisini çok başarılı buluyorum, Aliağa ile 2 yıl üst üste TBL'de playoff oynamış, ligi tanıyan bir hoca. TBL'ye alınmamız durumunda Burak Hoca ile çalışılması iyi bir seçenek olabilir. Ama bunlar sadece ihtimaller, bekleyip göreceğiz.